Strokovna ekskurzija v Prlekijo in Varaždin

foto: Oliver turizem

Arhivsko društvo Slovenije vabi na strokovno ekskurzijo v Varaždin in Ormož. V petek, 2. junija 2023, se bomo odpravili v Prlekijo, kjer živijo Prleki in Prlečke. Celodnevno odkrivanje Varaždina in Ormoža pripravljamo skupaj z agencijo Oliver turizem.

V jutranjih urah bomo prispeli v najlepše hrvaško baročno mesto – Varaždin. Mesto ima bogato in pestro zgodovino. Sprehodili se bomo skozi arhitekturno zanimivo Hallerjevo pokopališče, izjemen primer parkovne arhitekture in spomenik naravi, čemur bo sledil še ogled mestnega jedra in mestnih znamenitosti. Po vrnitvi v Slovenijo se bomo ustavili na kosilu pri Turistični kmetiji Puklavec. Sledil bo voden ogled po ormoškem muzeju. Izlet bomo zaključili v Vinski kleti Ormož Puklavec z degustacijo vin.

Okvirna časovnica

6.00 odhod iz Ljubljane (Dolgi most)16.30 ogled vinske kleti
7.00 odhod iz Celja (Dvorana Zlatorog)17.30 zaključek ekskurzije v Ormožu
8.00 krajši postanek pri Zgodovinskem arhivu na Ptuju18.00 povratek na Ptuj
13.00 kosilo pri Puklavcu v Svetem Miklavžu pri Ormožu19.00 povratek v Celje
15.15 Ogled muzeja v Ormožu20.00 povratek v Ljubljano

Stroški ekskurzije

55 EUR za člane društva.

65 EUR za nečlane društva.

Prijavite se pri tajnici društva (tajnik@arhivsko-drustvo.si, 01 24 14 258). Ob prijavi sporočite ali želite mesni/vegetarijanski meni in mesto odhoda (Lj/Ce/Ptuj). Po prijavi boste prejeli tudi navodila za plačilo izleta (bančno nakazilo).

Prijave sprejemamo do 22. maja 2023 oziroma do zapolnitve mest. V primeru prevelikega števila prijav bodo imeli prednost člani društva.


Za izlet je obvezen potovalni dokument: veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Strokovna ekskurzija v Prlekijo in Varaždin
Scroll to top